Torpedo - Szegedi FE - 2016. 03. 06.

Nyomtatás PDF

Torpedo Justitia SC - Szegedi FE 11 - 8 (6-5; 2-1; 3-2)

Az őszi, hazai siker után a 2 pontért utaztunk Érdre, a Torpedo ideiglenes otthonába. A mérkőzés ennek megfelelően is indult, másfél perc után vezetést szereztünk. Gyorsan jött is rá a válasz, de ezt követően még kettőt berámoltunk, 3-1. Túlságosan megnyugodtunk, így ellenfelünk egyenlített, sőt, át is vette a vezetést. Egy igen csak gól gazdag első harmad után 1-gyel vezettek. A szünetben rendet raktunk a sorokban és a fejekben, de még mindig nem sikerült a fordítás, csak kergettük az eredményt, pedig szép támadásaink voltak. Két egyenlő tudású csapat találkozott, a ki-ki meccset most a Torpedo nyerte.

Pontszerzőink: Csordás (2+3); Feil (0+1); Marosi (2+1); Keszthelyi (2+3); Őze (1+0); Papp T. (1+0).

Részletek a bővebben után!

Egy héttel az Origó meccset követően Érden volt jelenése a csapatnak, amelyen 8 mezőny játékossal és 1 kapussal indultunk harcba a Torpedo ellen.

Papdi eltiltását töltötte, így néhány ember más pozícióban szerepelt a megszokottnál. De a játékunk hadrendje nem változott és a vezetést is megszereztük a 2. percben, miután Csordás passzát Marosi értékesítette (0-1). Fél perc eltettével egyenlített a Torpedo (1-1). Majd a 4. percben kétszer is betaláltunk, előbb Feil adott gólpasszt Keszthelyinek, utána Keszthelyi Csordásnak (1-3). Lendületesen és gólokkal indult a harmad, ami tovább folytatódott. Hisz a 7. percben ki is egyenlített a hazai csapat (3-3). Majd a 9. percben a vezetést is átvették (4-3). Továbbra is hajtós meccs volt, helyzetekkel, védésekkel. De ami a SZFE-nek kimaradt az hazaiaknak bement és a 15. percben már hárommal mentek (6-3). Az utolsó három perc a mi miénk volt, hisz egy végletekig kijátszott helyzet után Papp Tamás lőtt az üresen maradt kapuba Csordás passz után a 18. percben, majd fél perc elteltével Keszthely eredménye Marosi passzából (6-5).

Második harmad első percében egy kontra után gót üt a Torpedo (7-5). Majd két perc elteltével visszaáll a három gólos előny (8-5). Ekkor sokáig kerestük a játék ritmusát, de a játékunk nem volt gördülékeny és a kapura sem tudtunk veszélyesek lenni. Harmad felétől játékunk összeállt és helyzet, helyzet hátán csak a gól hiányzott. Ami a 36. perc elején meg is született Marosi talált a kapuba Csordás passzából (8-6). Következő percben Keszthelyit akadályozzák gólhelyzetben, amiért büntetőt kaptunk és a hazai játékos két perces büntetést. Feil vállalta el a büntetőt, de a bal felső sarok mellé lőtt. Ez kimaradt, de az emberelőnyünk megmaradt, amit nem sikerült gólra váltanunk. Így nem kerültünk közelebb a hazai csapathoz.

Harmadik harmadra a meccs megfordításáért léptünk pályára. Csapat hajtott, ment előre, de gólt megint a Torpedó szerzett a 44. percben (9-6). Megint a harmad felétől váltunk igazán veszélyessé. 51. percben Keszthelyi adja a passzt Csordásnak, aki kilövi a bal felsőt (9-7). 56. percben a kapusunk hárítását követően csorog be labda a kapuba (10-7). Középkezdést követően Őze lő nagy gólt a félpályáról, Keszthelyi átadása után (10-8). Majd időkéréssel indulunk neki az utolsó három percnek. Sajnos szépíteni és egyenlítenünk sem sikerül, miközben a hazaiak egy távoli lövés révén még szereztek egy gólt (11-8).

Lendületes, időként látványos játékot produkálva sikerült egy jó meccset játszanunk, a hozzánk hasonló játéktudású Torpedó csapatával. Kis szerencsével nyerhetünk volna. Több jó akciónk, büntető, szabadütésünk – Papp Z. kapufája – volt, amiből gólokat szerezhetünk volna. És az elkerülhető gólokat nem kapjuk.

Bak Péter

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Like-olj minket!

Like-olj minket a Facebookon!

Mérkőzések

szeptember 24.
Szeged - Lizards 5 - 8

október 1.
SZPK - Szeged 7 - 4

október 15.
Neumann – Szeged 4 - 16

október 21.
Szeged - Torpedo 5 - 2

október 28.
Szeged - DEAC 2 - 4

november 19.
Szeged - Dunaújváros 5 - 8

november 25.
Phoenix - Szeged 2 - 4

december 3.
Kazincbarcika - Szeged 11 - 3

december 10.
Szeged - Krokodilok 8 - 8

december 17.
Szeged - Phoenix Fireball (MK) 3 - 28

január 13.
Lizards - Szeged 9 - 5

január 28.
Szeged - SZPK 4 - 14

február 11.
Szeged - Neumann 8 -7

február 25.
Torpedo - Szeged 7 - 5

március 11.
DEAC - Szeged 8 - 4

március 18.
Dunaújváros - Szeged 13 - 1

április 7.
Szeged - Kazincbarcika 5 - 13

április 15.
Krokodilok - Szeged 12 - 7

április 22.
Szeged - Phoenix 9 - 7

ATTE Sportcsarnok

Online

Oldalainkat 20 vendég böngészi

Médiapartnerünk

szegedma.hu