Szegedi FE - Neumann Wombats "B" - 2015. 05. 17.

Nyomtatás PDF

Szegedi FE - Neumann Wombats "B" 11 - 9 (5-3; 2-3; 4-3)

Az őszi népligetben játszott döntetlen után csakis a győzelem jöhetett szóba hazai pályán. Kiváltképp, hogy csak így volt esélyünk a Debrecen lehagyására a tabellán.
Már a mérkőzés legelején (10 mp) vezetést szereztünk, majd felváltva estek a gólok. A harmad végére 2 gólos előnyre tettünk szert, amelyet hol tovább növelve, hol kicsit lejjebb adva, de megőriztünk a meccs végéig. Időnként kapkodtunk egy kicsit, a végére el is fáradtunk, de összességében eredményes, szép megoldásokat láthatott a publikum, Keszi és Guppi gólparádéjával.
Ezzel a győzelemmel (ha a Debrecen nem veri meg az Origót) bebiztosítottuk a 6. helyet a tabellán.

Pontszerzőink: Bozsó 0+1 (2 perc); Feil 1+1; Keszthelyi 4+5; Marosi 4+1; Papp Z. 2+0; Őze 0+1.

Részletek a bővebben után!

A érkőzésen az oroszországi kiküldetésen lévő Ujvári és a sérült Papdi nélkül (Ő a kispadról szurkolva) 7 mezőnyjátékossal és 1 kapussal álltunk ki. Ellenfelünk 9+1 létszámban jelent meg a 2014/15 bajnokság utolsó fordulójára, ahol az őszi döntetlen után a győzelemért szálltunk harcba.

Első harmad kezdő sípszava után 10 másodperccel megszereztük a vezetést. Marosi lőtt gólt Keszthelyi passzából (1-0). A 4. percben egyenlít a Neumann, lecsorgó labdát kotortak be a kapuba (1-1). Az 5. percben gyors gólváltásra kerül sor. Részünkről ismét Marosi eredményes Keszthelyi előkészítéséből (2-2). Rohanóssá vált a mérkőzés, támadott mindkét csapat, védekezésben rendszerint hiba csúszott itt is, ott is. 9. percben egy távoli megpattanó lövéssel vezetés szerzett az ellenfél (2-3). Középkezdés után Marosi volt leleményes és az elalvó vendégjátékosok között megszerezte 3. gólját, gólpasszt Keszthelyi adta (3-3). Fél perccel később Keszthelyi lőtt gólt Bozsó passzából (4-3). Újabb fél perccel később Keszthelyi indította Marosit, aki megüti a 4. gólját (5-3) a 10. percben. Ilyen látványos tíz perc 8 góllal, ritkán fordul elő egy mérkőzésen, most sikerült. A harmad második felében lehetőségek adódtak mindkét oldalon, de gól már nem esett. A harmad vége előtt Papp Tamás vádlija sérülése miatt nem tudta folytatni a mérkőzést, így az elmúlt két mérkőzéshez hasonlóan, egy cserével játszottunk a meccs végéig.

Második harmad elejét a Neumann megnyomta, próbált közelebb zárkózni, ami a 22. percben sikerült is (5-4). 23. percben a kiváló formában játszó párosunk újabb gólt hozott össze, Keszthelyi előkészítése után Marosi lőtt gólt (6-4). Egy perccel később Keszthelyi egyéni alakítása révén három az előnyünk (7-4). Ellenfelünk is támadásban maradt, de kapusunk révén az előnyt őriztük, míg játékosainkon a fáradtság jelei mutatkoztak. 27. percben a kézzel mentő Bozsó megkapja két perces büntetését, amit a 28. percben szép kipasszolgatás után ki is használ az ellenfél (7-5). Mérkőzés továbbra is támadó szellemben folyik, de lövésekben hiba csúszik vagy a kapusok hárítanak. Nem sikerült háromra növelni az előnyünket, hanem egyre csökkent a 38. percben (7-6).

Harmadik harmad elején letámadott a vendégcsapat az egyenlítés, esetleges fordítás reményében. A 44. percben ismét Keszthelyi villant és kettő az előnyünk (8-6). 45. percben emberelőnybe kerülünk és a 46. percben Feil passzol a hosszún üresen álló Papp Zoltán elé, aki a kapuba lő (9-6). Fél perc sem telik el és Papp Zoltán megszerzi második találatát Őze passzából (10-6). Ekkor időt kért az ellenfél, hisz nem erre számolt a harmad elején. Nekünk is jól jött hisz a fáradó játékosok fújhattak egyet. 49. percben jött a szépítés a Neumann részéről (10-7). Bak Péter remek formában őrizte kapunkat az újabb góloktól, több remek védést bemutatva. A nyomás alól az 53. percben lélegezhetünk fel, miután Papp Zoltán (jgy-ben. tévesen Keszthelyi szerepel) a kapunk előteréből előre lőtt labdáját Feil szelídítette meg és remek mozdulattal kilőtte a jobb felső sarkot (11-7). Innentől kezdve csak is a védekezésre és a játék tördelésére játszottunk, hisz a csapat valamennyi tagja elkészült az erejével. Az 57. percben még időt kértünk majd a mérkőzés végét vártuk. Igaz az utolsó percben a még mindig lelkes ellenfél üt két gólt a vaslábakon mozgó játékosaink között (11-9). Ez már a mérkőzést nem befolyásolta, hisz a győzelem már megvolt.

Győzelemmel búcsúztunk a 2014/15-ös OB II bajnokságtól. Helyezésünk a DEAC csapatától függ, hisz, ha utolsó meccsükön nem szereznek pontot, akkor az előző évhez hasonlóan a 6. helyen végzünk a tabellán.

Jár a gratuláció a csapat valamennyi tagjának az egész éves aktív, részben aktív teljesítményéhez valamint, hogy a három utolsó meccsünket 6 mezőny játékossal tudtuk le és ebből a két győzelmet is szereztünk

Folytatás jövőre, nyáron pihenés, ajd edzőtábor.

 Bak Péter

 

Hozzászólások  

 
+1 #2 bozsomarci 2015-05-20 13:34
Jó szezonzárás. Külön köszönet, hogy a "...Bozsó megkapja két perces büntetését..." mondatba nem került bele a "szokásos" szó! :D
Idézet
 
 
+1 #1 BakPeti 2015-05-20 06:46
Jó kis beszámoló, még a médiába is megjelent:
http://szegedma.hu/hir/szeged/2015/05/floorball-gyozelemmel-fejezte-be-a-szezont-a-szegedi-fe-fotok.html
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Like-olj minket!

Like-olj minket a Facebookon!

Mérkőzések

szeptember 24.
Szeged - Lizards 5 - 8

október 1.
SZPK - Szeged 7 - 4

október 15.
Neumann – Szeged 4 - 16

október 21.
Szeged - Torpedo 5 - 2

október 28.
Szeged - DEAC 2 - 4

november 19.
Szeged - Dunaújváros 5 - 8

november 25.
Phoenix - Szeged 2 - 4

december 3.
Kazincbarcika - Szeged 11 - 3

december 10.
Szeged - Krokodilok 8 - 8

december 17.
Szeged - Phoenix Fireball (MK) 3 - 28

január 13.
Lizards - Szeged 9 - 5

január 28.
Szeged - SZPK 4 - 14

február 11.
Szeged - Neumann 8 -7

február 25.
Torpedo - Szeged 7 - 5

március 11.
DEAC - Szeged 8 - 4

március 18.
Dunaújváros - Szeged 13 - 1

április 7.
Szeged - Kazincbarcika 5 - 13

április 15.
Krokodilok - Szeged 12 - 7

április 22.
Szeged - Phoenix 9 - 7

ATTE Sportcsarnok

Online

Oldalainkat 74 vendég böngészi

Médiapartnerünk

szegedma.hu