Phoenix Titans - SZTE EHÖK SE - 2017. 11. 25.

Nyomtatás PDF

Phoenix Titans - SZTE EHÖK SE 2 - 4 (0-3; 2-0; 0-1)

Az elmúlt 2 meccs negatív hullámát megtörendő érkeztünk Törökbálintra, a Phoenix elleni mérkőzésre. Az első harmad jól kezdődött, 3 gólos előnyre tettünk szert. A következő játékrészben viszont ahelyett, hogy ezt növeltük volna, kettőt kaptunk. Ezek után ellenfelünk értelemszerűen vérszemet kapott és magasabb fokozatba kapcsolt, mi viszont sehogy nem találtuk a ritmust: támadásaink összeszedetlenek voltak, a lövések nem mentek be, az emberelőnyök kihasználatlanul maradtak. Az utolsó 10 percben még szereztünk egy gólt, de sokkal többel kellett volna nyerjünk. Felemás módon hagytuk tehát magunk mögött az elmúlt időszakot. A 2 pont megvan, de még mindig problémák vannak a fejekben, amit gyorsan helyre kell rázni, mert se a Barcika, se a Krokik nem fognak kegyelmezni az ilyen "áramszünetekben".

Pontszerzőink: Bérd (1+0); Csordás (0+1) 14 perc; Keszthelyi (0+1); Osváth 2 perc; Papp (B. 2+0); Papp T. (0+1) 2 perc; Papp Z. (1+0); Ujvári (0+1).

 

SZTE EHÖK SE - Rudas FT - 2017. 11. 19.

Nyomtatás PDF

SZTE EHÖK SE - Rudas FT 5 - 8 (3-1; 1-2; 1-5)

Jól ismertük soron következő ellenfelünket: egy évben debütáltunk a hazai floorball bajnokságban. Azóta ők már megjárták az első osztály, de egy kizárás miatt nemrég a legalsóbb osztályba sorolták őket, ahonnan újrakezdték a menetelést. Idén vegyes mérleggel rendelkeztek, ebbe szerettünk volna mi is kapaszkodni és egy összeszedett játékkal itthon tartani a 2 pontot. Az első harmadban sikerült is ezt elindítani, érezhetően meglepte ellenfelünket, hogy mi vezetünk. A második játékrészben viszont megtorpantunk és szépített az újvárosi gárda. A záró harmadban pedig mintha áramszünet lett volna, (egy lőtt és öt kapott góllal zártuk) úgy szaladtak át rajtunk a kohászok és nyerték meg a meccset. Nagyon össze kell kapjuk magunkat, mert ilyen periódusok nem szabad, hogy a játékunk részét képezzék.

Pontszerzőink: Bérdi (0+1) 2 perc; Bozsó 2 perc; Feil (0+1); Keszthelyi (1+2) 2 perc; Kis 2 perc; Marosi (2+1); Papdi (1+0); Papp T. 2 perc; Papp Z. (1+0); Ujvári 2 perc.

 

SZTE EHÖK SE - Debreceni EAC - 2017. 10. 28.

Nyomtatás PDF

SZTE EHÖK SE - Debreceni EAC 2 - 4 (2-1; 0-0; 0-3)

Soron következő hazai meccsünkön az eddig veretlen Debrecen látogatott hozzánk. Egyik fél se számított könnyű meccsre, mely jóslat be is igazolódott. Felállt, passzolgatós játékkal indult a meccs, mindkét csapat egy esetleges hibára, lyukra várt a védelemben. Az első ilyet mi találtuk meg: Zola palánk melletti indításából Marci vette be az ellenfél kapuját. 7 percre rá dupláztuk az előnyt, Bálint passzából Pisti lőtte a vonalon túlra a lyukacsost. Még a harmad vége előtt szépített az ellenfél, de az előny továbbra is nálunk volt. A második harmadban gyorsult a játék, mi a nagyobb előnyért, a DEAC az egyenlítésért dolgozott. Szép számmal akadtak helyzetek mindkét oldalon, de vagy egy blokkon halt el a lövés, vagy a kapusok értek oda elképesztő módon a másik sarokba. Gól nem is esett ebben a periódusban. A záró játékrészben felpörögtek az események, ellenfelünk mindent egy lapra feltéve támadott, mi a zárt védekezésből egy-egy kontrát tudtunk indítani, sajnos eredmény nélkül. A harmad felénél jött is az egyenlítés, majd rá pár percre egy szerencsétlenül pattanó kapu mögötti passzt elcsípve a vezetést is megszerezték a cívis városiak. Időt kértünk, innentől rajtunk volt a nyomás, hogy egyenlítsünk. Ennek megfelelően mentünk is előre, de lövéseink újfent blokkokba, kapusba akadtak. Az 58. percben egy érdekes játékvezetői döntés értelmében az ellenfél oldalhálóról kimenő lövése után ők jöhettek beütéssel. A középre adott passzból a támadó a védő kezével együtt lőtt kapura, sajnos gólt elérve. A 4 kapott gól alapvetően nem sok: Petya nagyokat védett, illetve a blokkokban is sok lövés elakadt. Viszont a 2 lőtt nagyon kevés: legalább 8 ziccerünk volt, ezeket be kell lőjük, csak úgy lesz esélyünk az elkövetkező meccseken. Az sem segített, hogy a meccs végén egy egyértelmű szituáció után nem mi támadhattunk (az egyenlítésért), hanem ellenfelünk, amely támadásukból el is dőlt a derbi. Ezeket a "ha" faktorokat leszámítva egy élvezetes, tempós, jó meccs volt. Egyenrangú partnerei voltunk a felsőházat megcélzó Debrecennek, de fájó pont, hogy megfoghattuk volna őket.

Pontszerzőink: Bozsó (1+0) 2perc; Dani 2perc; Osváth (1+0); Papp B. (0+1); Papp Z. (0+1).

 

SZTE EHÖK SE - Torpedo JSC - 2017. 10. 21.

Nyomtatás PDF

SZTE EHÖK SE - Torpedo JSC 5 - 2 (2-0; 3-2; 0-0)

Múlt heti nagyarányú győzelmünk és a Torpedo eddigi nyeretlensége bizakodásra adott okot a mérkőzés kimenetelét illetően. A kezdeti ismerkedés után a 8. percben 2 gólt is szereztünk, igaz abban a harmadban többet már nem sikerült. A következő játékrészben felpörögtek az események, megkezdte a felzárkózást a Torpedo, de hamar jött a válasz és visszaállt, sőt, nőtt a különbség. Egy kispad melletti szóváltás és kiállítás után előnybe kerültünk, ám az kihasználatlan maradt, majd nem sokkal a harmad vége előtt még kaptunk is egy gólt. A záró játékrészben gól egyik oldalon sem esett, bár helyzetek adódtak itt is, ott is. Részünkről több ajtó-ablak szituáció maradt ki, ezen továbbra is dolgozni kell, az elkövetkező meccseken ezt már nem engedhetjük meg magunknak. Nem volt szép mérkőzés, küzdős, helyenként sportszerűtlenül kemény volt a játék. Ezt betudhatjuk annak, hogy a Szövetség csak egy játékvezetőt küldött (amiről előzetesen egyik csapatot sem értesítették), akinek egy ilyen hőfokú mérkőzés sok volt. Lényeg, hogy a két pont itthon, jövőhéten pedig az eddig veretlen Debrecen gárdája érkezik.

Pontszerzőink: Bak (0+1); Bérdi (0+1); Csordás (2+0); Feil (0+1); Osváth (1+0); Papp B. (1+0); Papp Z. (1+0); Ujvári (0+1).

 

Neumann Wombats - SZTE EHÖK SE - 2017. 10. 15.

Nyomtatás PDF

Neumann Wombats - SZTE EHÖK SE 4 - 16 (2-5; 1-3; 1-8)

Soron következő jelenésünk Érdre szólított minket, ahol idei első győzelmünket szerettük volna megszerezni. Ennek megfelelően az eddigi sorokat megbontva, új felállással próbáltunk gyors gólokat szerezni a meccs elején. Tervünket siker koronázta, a harmad felénél már 5 lőtt gólnál tartottunk. Ezután több teret adtunk ellenfelünknek, amit ki is használtak, 2 gólt is szereztek. A szünetben átbeszélt módosításokkal viszont a következő harmadban újra mi irányítottuk a meccset, és visszaállt az 5 gólos különbség. A záró játékrészben pedig kinyílt a gólzsák: 8 találatot jegyezhettünk fel ebben a periódusban. Jól működött a csapat, a védelem a helyén volt, nem kaptunk kiállítást és végre volt a támadásoknak eredményes befejezése is. MVP-nek Hunort és Pistit jelölném, akik 6 pontot szereztek. Ha ezt a formát hozzuk a következő meccseken, nem kellene gondot okoznia a pontok itthon tartásának.

Pontszerzőink: Bérdi (1+1); Bozsó (1+1); Csordás (4+2); Dani (0+1); Keszthelyi (1+2); Feil (1+0); Marosi (2+0); Osváth (2+4); Papdi (0+2); Papp Z. (2+1); Ujvári (2+1).

 


2. oldal / 29

Like-olj minket!

Like-olj minket a Facebookon!

Mérkőzések

szeptember 24.
Szeged - Lizards 5 - 8

október 1.
SZPK - Szeged 7 - 4

október 15.
Neumann – Szeged 4 - 16

október 21.
Szeged - Torpedo 5 - 2

október 28.
Szeged - DEAC 2 - 4

november 19.
Szeged - Dunaújváros 5 - 8

november 25.
Phoenix - Szeged 2 - 4

december 3.
Kazincbarcika - Szeged 11 - 3

december 10.
Szeged - Krokodilok 8 - 8

december 17.
Szeged - Phoenix Fireball (MK) 3 - 28

január 13.
Lizards - Szeged 9 - 5

január 28. 11:00 - Szeged
Szeged - SZPK

február 11. 11:00 - Szeged
Szeged - Neumann

február 25. 10:00 - Érd
Torpedo - Szeged

március 11. 14:30 - Debrecen
DEAC - Szeged

március 17-18. (Dunaújváros?)
Dunaújváros - Szeged

március 24-25. (Szeged)
Szeged - Phoenix

április 7-8. (Szeged)
Szeged - Miskolc

április 15. 16:30 - Érd
Krokodilok - Szeged

 

ATTE Sportcsarnok

Online

Oldalainkat 14 vendég böngészi

Médiapartnerünk

szegedma.hu